Ole osana tiedettä

UUTISET
Presidentti Tarja Halosen tervehdys

Biopankeissa käynnissä olevan #annatkoluvan -kampanjan suojelija presidentti Tarja Halonen kehottaa osallistumaan kampanjaan antamalla biopankkisuostumuksen.

-- Tarja Halonen (Presidentti_Halonen.jpg)

Presidentin viestin voit käydä lukemassa täältä


#annatkoluvan kampanja käynnistyi

Helsingin Biopankki ja muut suomalaiset biopankit aloittavat yhteistyössä suomalaisten julkisuuden henkilöiden kanssa Annatko luvan -kampanjan, jonka suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Tavoitteena kampanjassa on tuoda esiin tutkimuksen merkitys uusien lääkkeiden ja hoitojen kehittämisessä sekä kertoa ihmisille biopankin roolista lääketieteellisen tutkimuksen mahdollistajana. Biopankit keräävät ja luovuttavat biopankkinäytteitä moniin erilaisiin tutkimuksiin, joista uusimpana ovat vasta käynnistyneet tai alkamassa olevat koronatutkimukset. Lisätietoa jo käynnissä olevista tieteellisistä tutkimuksista, joihin Helsingin Biopankista on näytteitä luovutettu saat täältä.

Koronapandemiaa torjuttaessa uuden tutkimustiedon merkitys korostuu entisestään ja kampanjassa toivotaan mahdollisimman monen suomalaisen antavan biopankkisuostumus. Mitä useampi suomalainen antaa biopankkisuostumuksen ja siihen liittyvän biopankkinäytteen, sitä paremmin jokaiseen tutkimukseen on mahdollista valikoida juuri siihen parhaiten sopivat näytteet.

Näytteiden valinnasta biopankkitutkimuksiin sekä tutkimuksista biopankkiin palautuvista tiedoista voit lukea lisää nettisivujen kysymykset osiossa.

Annatko Luvan-kampanjaan on mahdollista osallistua myös jakamalla siihen liittyviä sosiaalisen median sisältöjä.

Kampanjan media-ajan ovat tarjonneet MTV3, BauerMedia ja JCDecaux Finland Oy. Kampanjan on suunnitellut ja toteuttanut Diamonds Helsinki.

»
KAIKKI UUTISET
BIOPANKKI-SUOSTUMUKSET JA -NÄYTTEET (2016–)