Suomeksi · In English

BLOGIT


13.11.2017

Miten e-asiointiin liittyvää muutosta viedään eteenpäin toiminnan arjessa?

 

Meille kaikille terveydenhuollon ammattilaisille ja asiakkaille on terveydenhuollon e-asiointi tullut nopeasti uutena haasteena. Asiakkaat miettivät, kuinka turvallista e-asiointi on? Mitä se on? Mitä tietoa voimme sen kautta välittää luotettavasti asiakkaalta ammattilaiselle tai toisinpäin?

Luotamme jo rahamme pankkien sähköisiin järjestelmiin mutta terveyttämme emme vielä oikein uskaltaneet virtuaalisesti hoitaa. Kuitenkin saatamme etsiä tietoa omaan terveyteemme liittyvistä asioista vähemmän luotettavilta verkkosivuilta ja keskustelupalstoilta.

Terveydenhuollon ammattilaisena on mielenkiintoista olla mukana tuottamassa luotettavaa tietoa avoimelle Terveyskylä.fi -sivustolle kansalaisten käyttöön.  Virtuaalisairaala 2.0 -hanke mahdollistaa kansallisesti moniammatillisen yhteistyön tuottaa tietoa ja neuvontaa kansalaisille. Hanke kokoaa hienosti yhteen ammattilaiset yhteen kautta Suomen.

Jos en tiedä, miten kirjoittaa asia potilaalle sopivaksi, voin kysyä asiaa asiakkaaltamme tai sairaalamme asiakasraadilta. Entä tilanteet, kun olen saanut asiakkaaltani palautetta esimerkiksi ohjeen pituudesta: ”Ei näin pitkää ohjetta jaksa lukea!”  Voin myös kysäistä mielipidettä työkaveriltani: ”Mitä mieltä olet kyselystä, jonka olen koostanut ihomuutoksista Ihotautitalon sivuille? Entä Naistalo.fi -sivuille tulevasta tekstistä koskien imetykseen valmistautumista?” 

Olemme saaneet aina innostuneita vastauksia. Keskustelu on voinut kasvaa parista sanasta koko aiheen kattavaksi mietiskelyksi, voisimmeko hoitaa asian kenties toisin ja entistä asiakaslähtöisemmäksi.

Foorumeja tällaiseen asiakaslähtöisempään keskusteluun pitäisi olla enemmänkin. Antaisimme ajatuksen ja hullujen ideoiden lentää.  Asiakkaat on otettu mukaan kehittämistyön työpajoihin ja kysytty mitä toiveita heillä on yhteistyön kehittämiseksi ja asioiden hoitamiseksi. Olemme saaneet toteuttaa ajatusten lentoa myös Terveyskylä.fi -koulutuksissa sekä paikan päällä että Skypen välityksellä.

Terveyskylä.fi on yksi tärkeimmistä foorumeistamme ja sieltä löytyy terveyteen liittyvää tietoa kansalaiselle sekä ammattilaisille. Joko sinä olet käynyt Terveyskylässä?

 

Arja Robins, sairaanhoitaja, Ihotautitalon projektiryhmä
Arja Harkio, kätilö, projektikoordinaattori Nais- ja Aivotalo
Kuopion yliopistollinen sairaala
Virtuaalisairaala 2.0 -hanke

 

 

VALITSE BLOGIKIRJOITUS


-- (terveyskyla.png)

Virtuaalisairaala 2.0-hankkeessa rakennetaan Terveyskylää, joka on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. www.terveyskylä.fi