18.06.2019

KYSin lasten diabeteksen digihoitopolku tarjoaa lapsen ja perheen näköistä hoitoa

Lasten diabeteksen digihoitopolusta kerrotaan Sairaanhoitajan-lehden numerossa 5/2019.

Diabetesta sairastavan lapsen digihoitopolku on sujuvoittanut perheen ja henkilökunnan välistä yhteistyötä KYSin lastentautien poliklinikalla. Yhteistyö täsmentää ja monipuolistaa perheen ohjausta, kertoo kliinisesti erikoistunut hoitaja Mari Tuovinen.

Poliklinikalla hoidossa olevat lapset ja perheet ovat osallistuneet polun kehittämistyön heti alusta lähtien. Perheet ovat tutustuneet sisältöihin ja kommentoineet niitä, ja palautteen pohjalta sisältöä on muokattu edelleen.

Tällä hetkellä digihoitopolulle on koottu ensimmäisen sairastamisvuoden diabeteskäynnit ja niiden sisältö. Seuraavaksi työstetään insuliinipumppuhoidon sisältöä ja eri ikävaiheisiin liittyviä kyselyitä.

Selvittelyssä on myös etävastaanottotoiminnan aloittaminen, eli kehittämistyö jatkuu KYSin sisäisenä ja kansallisena yhteistyönä.

Lue Mari Tuovisen kirjoittama, Sairaanhoitaja-lehdessä julkaistu juttu täältä