Suomeksi · In English

AJANKOHTAISTA


29.08.2018

Terveyskylän uudet talot kertovat elinsiirroista, miesten vaivoista ja erilaisista tutkimuksista

Elinsiirtotalossa on tietoa elinluovutuksesta ja elinsiirroista, tutkimuksista ennen elinsiirtolistalle pääsyä sekä siirron jälkeisestä hoidosta.  Sivuilla käsitellään niin munuaisten, maksan, haiman, suolen, keuhkojen kuin sydämenkin siirtoa.  Talo tarjoaa myös vertaistukea.   

 -Terveyskylän Elinsiirtotalo tuo ammattilaisten tuottamaa luotettavaa tietoa elinsiirroista tavalliselle lukijalle selkeällä kielellä, kertoo Elinsiirtotalon projektipäällikkö, elinsiirtokirurgi, LT Arno Nordin HYKS Vatsakeskuksesta. 

Miestalo sisältää tietoa miehen sukuelinten sairauksista ja vammoista, hormoneista ja hedelmällisyydestä, eturauhasen ongelmista ja virtsavaivoista. Tietoa löytyy myös erilaisista apuvälineistä ja hoitotarvikkeista. 
- Miestalon rakenne on selkeä, monipuolinen ja tietoa on helppo löytää. Sivustolla tuodaan myös esille miehen henkinen hyvinvointi ja parisuhteen tuen merkitys. Vaivoista huolimatta mies voi elää täyttä miehen elämää, Miestaloa KYSissä rakentanut projektikoordinaattori Merja Ålander kertoo. 

Tutkimukseen tulijan talo sisältää tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista ja niihin valmistautumisesta. Oma osionsa on myös lasten tutkimuksille ja tutkimuksia jännittäville. - Lähes kaikki suomalaiset käyvät laboratorio- ja kuvantamistutkimuksessa jossain elämänsä vaiheessa. Tutkimukset ovat hyvin erilaisia ja myös niihin valmistautuminen vaihtelee. Toivomme, että sisällöistä on apua ja tukea tutkimukseen tulijalle tai omaisille, kertovat talon projektipäällikkö Kaisa Tyni HUS Kuvantamisesta ja erikoissuunnittelija Marjo Tolppanen HUSLABista 

Terveykylässä on nyt auki 30 taloa. Niissä on kymmeniä digihoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia eri potilasryhmille.  Terveyskylästä löytyy myös tekstimuotoista keskustelua mahdollistavia chatteja sekä chatbotti Neuvo, jossa kysymyksiin vastaa tietokoneohjelma. Lisää chatteja ja chatbotteja on suunnitteilla.  

VALITSE AJANKOHTAINEN


-- (terveyskyla.png)

Virtuaalisairaala 2.0-hankkeessa rakennetaan Terveyskylää, joka on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. www.terveyskylä.fi