Suomeksi · In English

AJANKOHTAISTA


30.11.2018

Lumipalloefekti yllätti iloisesti

Virtuaalisairaala 2.0-hanke onnistui saavuttamaan tavoitteensa, juurruttamaan pysyvän toiminnanmuutoksen terveydenhuoltoon. Tästä on hyvä jatkaa, todettiin hankkeen tulosjuhlassa. 

-Tässä hankkeessa on ollut tekemisen meininki, kiteytti arviointyöryhmän puheenjohtaja Kaija Saranto tulosjuhlassa, jossa juotiin mitalikahvit ja jaettiin kiitoksia rahoittajille ja hankkeessa ahertaneille. Kun muutos saatiin vauhtiin, se kasvoi lumipallon lailla. 

Kehittämisjohtaja Visa Honkanen HUSista totesi Virtuaalisairaalahankkeen olevan maailman kehityksen kärjessä ja korosti, että on tärkeää pysyä siellä. 

- Muistan kun kävin neljä vuotta sitten kuulemassa, miten Mielenterveystaloa on kehitetty. Tunne oli silloin, että vau. Ja moninkertainen vau-tunne on nyt kun katson Virtuaalisairaalahanke 2.0:n saavutuksia, Honkanen totesi.

Kertapanoksella on saatu pysyviä muutoksia. - Minulla on vahva usko siihen, että hankkeessa syntynyt uusi toimintatapa säilyy, totesi Teemupekka Virtanen Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kuntaliiton Tuula Kock uskoo, että hanke synnyttää parempia palveluita kaikille kuntalaisille. -Tämä on uuden alku, ei vain hankkeen loppu, Kock tiivisti.

-Se on tehty, mikä on hankesuunnitelmassa luvattu. Visio on yhdistetty arkirealismiin. Olemme tyytyväisiä ja jatkamme kehitystä, totesi hallintoylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä. 

Kansalliset kehittämispäälliköt Pasi Kuosmanen, Pia Liljamo, Sirkku Boucht, Minna Ervast ja Sinikka Pennanen saivat mitalit.

- He ovat vieneet toiminnanmuutosta sinnikkäästi eteenpäin omissa sairaanhoitopiireissänsä, totesi kehityspäällikkö Heta Kolanen. Kolanen toimi kehittämispäälliköiden tukena ja yhteyshenkilönä hanketta luotsanneessa HUSissa. 

Kiitoksia rahoittajilta ja kehittäjiltä sai myös digiluotsiksi nimetty hankejohtaja Sirpa Arvonen HUS tietohallinnon sähköisistä asiointipalveluista.

- Olet jaksanut koko ajan uskoa hankkeeseen ja valanut meihin muihinkin uskoa, kehittämispäälliköt totesivat.

Arvonen toimii paitsi koko Virtuaalisairaala 2.0:n hankejohtajana, myös HUS Tietohallinnon sähköisten asiointipalveluiden vastuualueen vetäjänä. Tiimissä hankkeen eteen ahkeroivat tekniset ja kehittämisen asiantuntijat ovat taanneet, että Virtuaalisairaalassa rakennetun Terveyskylän konehuoneessa rattaat pyörivät. 

Vaikka Virtuaalisairaala 2.0-hanke päättyy, kehitysjatkuu ja hankkeessa syntyneet verkostot sekä palvelut jäävät elämään. Niin eTerveystutkimuksen kuin Innovaatioverkostonkin toimintaa jatkuu. 

 

VALITSE AJANKOHTAINEN


-- (terveyskyla.png)

Virtuaalisairaala 2.0-hankkeessa rakennetaan Terveyskylää, joka on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. www.terveyskylä.fi